Sliter du ofte med hodepine? Da kan det hende du har behov for briller. De aller fleste av oss opplever å få vondt i hodet fra tid til annen. En hodepine som stadig vender tilbake derimot er et typisk symptom på at du kanskje trenger briller. Samsynsvansker kombinert med statiske belastninger over lengre perioder vil medføre belastningslidelser, som hodepine, slitenhet, øyesmerter og synsforstyrrelser.

Hvordan briller kan hjelpe mot hodepine

Dersom du har dårlig syn og ikke bruker briller, vil dette anstrenge øynene dine. Øynene vil konstant prøve å korrigere og kompensere for den nedsatte funksjonen, noe som gir spenning i muskulaturen rundt øynene. Dette kan skape spenningshodepine, slitne øyne, synsforstyrrelser og utmattelse ved endt arbeidsdag.


Tror man har godt syn

Selv om du føler at du ser godt betyr ikke det automatisk at du ikke trenger briller. Hvis du sliter mye med symptomene nevnt ovenfor, kan det vært lurt å oppsøke optiker for en synsundersøkelse.

Det at mange tror de ikke har behov for briller, har en ganske logisk forklaring. Det er fordi vi mennesker er utrolig tilpasningsdyktige. Fordi vi har to øyne og at synssenteret sitter i hjernen, kan det ene øynet kompensere for det andre dersom du ikke ser like godt på begge sider. Hjernen vil fortelle deg at du ser godt, men i virkeligheten jobber øynene dine på overtid.


Den digitale hverdagen

I dagens samfunn bruker vi stadig mer tid foran dataskjermen. Så mye som 60% av oss sitter mer enn to timer foran skjermen hver eneste dag. Dersom du da har synsvansker, kan dette skape hodebry og påvirker arbeidsdagen din negativt.

Optiker Tor Kolstad har over 35 års erfaring med lesevansker relatert til samsynsforstyrrelser, og kan hjelpe deg med å finne roten til problemet.

Sliter du med hodepine? Bestill time i dag!